Alternatieve geneeswijzen voor dieren

Als natuurgeneeskundig dierentherapeute werk ik uiteraard met alternatieve geneeswijzen voor dieren. Men omschrijft je dan als therapeute omdat alternatieve en natuurlijke geneeswijzen vaker als ondersteunend worden beschouwd. En dat komt doordat de aanpak milder is en toch dieper op klachten ingaat. Het is vriendelijker voor lichaam, geest en ziel. Maar daardoor ook intenser.

Klachten door stress

Vooral hooggevoelige dieren zijn snel overprikkeld. Een overprikkeling is eigenlijk stress. Stress welke voor het lichaam, de geest of emotie kan zijn. Maar hooggevoelige dieren kunnen ook nog eens last hebben van energetische stress. Meer daarover lees je hier. Het lichaam, de geest en emotie dienen weer te herstellen na stress. Als dat niet lukt of niet volledig dan spreken we van langdurige stress.

Trauma bij dieren

Wanneer het lichaam, de geest of emotie langdurig of heel hevig onder stress komt te staan, spreken we van trauma. Het lichaam, de geest of emotie kunnen de afvalstoffen van de hoeveelheid stress niet meer wegwerken. En de oude staat van welzijn lijkt niet meer terug te komen. Als het gaat om energetische trauma uit dit zich vaak wat later pas in emotie. Pas daarna in gedrag, dus de geest. En als allerlaatst manifesteert trauma zich in het lichaam.

De oorzaak van klachten

Vooral hooggevoelige dieren zijn gevoeliger voor stress. Daarbij hebben velen een traumatische ervaring beleeft. Een voorbeeld van stress gerelateerde klachten: Een slachtoffer van narcistisch misbruik kan in overlevingsmodus blijven hangen. Ook al is deze persoon misschien maanden weg van de oorzaak. Na langdurig of hevige stress kan het lichaam soms niet meer terugkeren. Dit wordt trauma genoemd. En kan dus ook in eerste instantie geestelijke stress zijn geweest. In mijn beleving en ervaring is het daarom vooral belangrijk te kijken naar de oorzaak van eventuele klachten. Daar de oorzaak vaak stress is.

Ik deel mijn inzichten over stress en trauma bij dieren hier.

Dier en ziel in balans

Een hooggevoelig dier heeft dus sneller last van stress. Stress kan allerlei klachten opleveren. We moeten dus vanaf de oorzaak de weg naar heling vinden. En de helingsreis is niet alleen lichamelijk maar ook geestelijk, emotioneel en energetisch. Vaak ook nog eens spiritueel. Ondertussen zorgen we het liefst voor geen tot minder stress. Daarom kunnen alternatieve geneeswijzen voor dieren heel goed helpen. Een bezoek is veel minder spannend en soms niet eens nodig. Want alternatieve geneeswijzen gaan er van uit dat alles met elkaar verbonden is. Alles is meer energie dan materie. Dit wordt duidelijk uitgelegd in kwantumfysica. Het is dezelfde natuurwet dat de balans weergeeft tussen ziel, geest en lichaam.

Alternatieve geneeswijzen voor hooggevoelige dieren

Het hooggevoelig dier dat liever thuis blijft kan stressvrij behandelt worden. Omdat de reading, energetische behandeling of natuurlijke remedie ook op afstand te doen zijn. Met een plukje vacht van het borstelen, een foto en/of speeksel is de frequentie uit te meten en aan te voelen. Zo kunnen chakra’s en aura’s weer in balans gebracht worden. Of kan er een homeopathisch middel gemaakt worden bijvoorbeeld. Deze behandelingen zijn enorm diervriendelijk. En ook al lijkt het alsof er weinig fysieks aan is. Het kan het lichaam enorm helpen.

Zelf genezend vermogen van het lichaam

Met alternatieve geneeswijzen voor dieren spreken we namelijk het zelfgenezend vermogen aan. Het lichaam is zo complex, uniek en wijs. Hoe kunnen we denken dat alleen échte fysieke aanpassingen zouden kunnen helpen? Terwijl het placébo effect altijd voor +/- 75% werkt. En ja zelfs bij dieren. Vertrouwen in het lichaam is daarom net zo belangrijk als de alternatieve geneeswijzen zelf.

Mijn werkwijze met alternatieve geneeswijzen voor dieren

Ik gebruik niet alle alternatieve geneeswijzen voor elk dier. Alleen de geneeswijze die bij het dier en de thuissituatie past gebruik ik. Soms is het ook een mengelmoesje van verschillende alternatieve therapieën. Zo zie ik in veel opgedane kennis verbindingen. Net als de regel uit de klassieke homeopathie: Gebruik nooit meer dan 3 ingrediënten als nodig is. Deze regel betrek ik op alles. Een flesje met 25 ingrediënten zal je bij mij daarom ook niet aantreffen.

De alternatieve geneeswijzen voor dieren die ik toepas:

  • Alchemie (spiritueel en psychologisch) voor dieren.
  • Aromatherapie voor dieren.
  • Bach bloesem therapie voor dieren.
  • Edelsteentherapie voor dieren.
  • Energetische therapie voor dieren.
  • Klassieke homeopathie voor dieren.
  • Plantengeneeskunde voor dieren (niet alleen kruiden).
  • Sjamanisme voor dieren.