De spirituele betekenis van parasieten

De spirituele betekenis van parasieten is misschien niet eens zo ‘duister’ als dat sommigen verwachten. Wat de betekenis is en hoe je er op een natuurlijke manier vanaf komt: Dat lees je in deze blog!

Wat zijn parasieten? Parasiet of parasitoïde?

Para staat in het Grieks voor persoon. Sitos staat in het Grieks voor eten. Eten aan andermans tafel zou je het kunnen noemen. Een parasiet leeft van de gastheer, maar maakt deze niet dood. Een parasitoïde daarentegen wel. Dan is er ook nog een verschil tussen parasieten in het lichaam endoparasieten zoals wormen. Of parasieten op het lichaam zoals vlooien ectoparasieten.

Zijn parasieten dodelijk?

Wanneer de gastheer niet gezond en in balans is, kunnen zelfs parasitaire infecties dodelijk zijn. Ook al zijn het geen parasitoïden. De balans tussen lichaam en geest is in mijn ogen cruciaal. Want wanneer de geest stress ervaart ongeacht of deze emotioneel of mentaal is. Dan ervaart het lichaam dat ook. Stress is een van de grootste oorzaken mijn inziens van ziekten. Daar lichamelijke stress ook stress veroorzaakt in het mentale gebied van het wezen. Waarna ook in het emotioneel lichaam.

De spirituele betekenis van parasieten

Spirituele betekenissen zijn bijna filosofisch. Over het algemeen is het vooral symbolisme. Om de spirituele betekenis van parasieten te achterhalen gaan we terug naar waar het woord vandaan komt. Als de gastheer waar de parasiet mee aan tafel eet gezond en in balans is. Dan kan de parasiet gewoon mee eten. Maar dat is anders als bijvoorbeeld het immuunsysteem slecht is, of er stress is. (Wat ook weer het immuunsysteem verzwakt.) De gastheer laat dan eigenlijk teveel parasieten binnen. Of neemt zelf te weinig voeding. Maar kan ook teveel eten weg laten nemen.

Symbolisme van parasieten

Voeding staat hierbij niet zozeer voor het fysieke eten. Maar voornamelijk voor voeding van de geest. Of voor de eigen energie. Dieren die gevoelig zijn voor parasieten hebben vaak een verzwakt immuunsysteem. Dit kan komen door de fysieke voeding. Maar ook doordat ze teveel geven, niet voor zichzelf opkomen of zichzelf wegcijferen. Niet alleen mensen kennen deze vormen van onbalans. Vooral hooggevoelige dieren kunnen door een verhoogde empathie zichzelf minder belangrijk vinden.

Immuunsysteem

Het immuunsysteem van een dier (denk hierbij dat een mens ook gewoon een dier is) kan verzwakken door stress. Wanneer er een te laag zelfbeeld is, onzekerheid heerst, en/of anderen belangrijker vind, is dit stress. En dat kan dus neerslaan op het immuunsysteem. Waarom? Omdat dit dier niet meer naar het lichaam kan luisteren wanneer het lichaam grenzen aangeeft. En omdat het dier deze eigen grenzen ook niet belangrijk vind. Maar ook doordat deze stress op een gegeven moment angst of agressie kan worden.

Stress

Zoals je hier kan lezen is langdurige of zeer hevige stress een trauma. Ongeacht of dit lichamelijk, geestelijk, gevoelsmatig, energetisch of spiritueel is. Angst vind plaats wanneer een dier te lang onzeker is, zichzelf niet waardig vind en daarom zichzelf wegcijfert. Want het lichaam raakt op een gegeven moment opgebrand. Prikkelbaarheid treed op terwijl een hooggevoelig dier sowieso al snel overprikkelt raakt. De overlevingsmodus schiet aan.

Angst, passiviteit of agressie

In de overlevingsmodus zijn er 3 reacties. Vluchten, verstijven of vechten. Flight, fright or fight. Dit zien we in het gedrag terug in angst, passiviteit of agressie. In het lichaam zie je terug dat adrenaline en cortisol binnen no time worden aangemaakt. En bij langdurige stress ongeacht vanuit welk aspect, deze stress hormonen niet volledig afnemen. Daarom gaat het immuunsysteem uiteindelijk naar de kl*te. En kan zelfs een parasiet die niet dodend is, toch dodelijk worden.

Wat kun je op een natuurlijke wijze tegen vlooien, teken en wormen doen?

Chemische middelen in het dier proppen met tabletjes of spuitjes of pasta. Maar je kan ook chemische middelen op het lichaam druppelen. Welke katten over het algemeen als nog oplikken, dus in het lichaam krijgen. Als je de bijwerkingen leest, zijn deze niet mild. Het kan inderdaad jaren goed gaan. Maar het kan ook 1 keer fout gaan.

Waarom zou je kiezen voor natuurlijke manieren?

Niet alleen voor de bijwerkingen. Maar ook voor de aanslag op het lichaam die weer gif moet afbreken. Plus wat een dierenarts en dierenwinkel jou ook zal vertellen bij vlooien: 1 tot 5% leeft op jouw dier. De rest leeft in huis. Waarom zal je alleen die 1 tot 5% doden als 95 tot 99% in huis blijft leven? Hier kun je over discussiëren wat je wilt, maar het is niet logisch.

De simpelste natuurlijke manier om parasieten te weren en te doden:

  • Geef hond en kat vers vlees. Een sterke maagzuur dood ook de wormen die ze oplikken of opeten vanwege vlooien. Mocht je nog in de overgangsfase zitten, gebruik dan diatomeeënaarde door het eten heen.
  • Maak je huis schoon met cedarolie, lavendelolie en/of rozemarijnolie opgelost in water met een scheutje appelciderazijn. In kleine hoeveelheden zijn deze ook niet giftig voor katten. En zijn verdrijvend tot dodelijk voor vlooien, wormen en teken.
  • Spray hond, kat, paard en jezelf in met een lavendel, rozemarijn en cedarspray. Deze oliën mogen katten ook hebben in verdunde vorm. Zo houd je parasieten op afstand.
  • Heel veel stofzuigen.

Hoe dood cedarolie teken?

Het is giftig voor teken. Het is vooral werend tegen vlooien maar ook deze kunnen niet goed tegen de olie als ze net uit hun eitje komen en als larve de wereld in gaan.

Helpt azijn?

Jazeker, de larve kunnen niet tegen het zuur.

Wat doet diatomeeën aarde tegen parasieten?

Dit is een heel fijn poeder die de waxlaag van vlooien kapot maakt waardoor ze uitdrogen. Het is voor wormen snijdend net als voor slakken. Diatomeeënaarde werkt ook super goed tegen bloedluizen. Het werd door kaasboeren ook altijd gebruikt om hun kazen te beschermen.

Maar helpen lavendel en rozemarijn dan überhaupt?

Ja deze geuren zijn werend tegen parasieten, muggen en steekvliegen. Tevens helpt lavendelolie de huid te kalmeren mochten er toch al wat beten en steken zijn.

Een belangrijke maar chemische stap tegen parasieten:

Spray het huis in, alle kiertjes, naden en stoffen bij een vlooienplaag. Doe dit met een spray die je bij de dierenwinkel kunt halen. Wanneer je gaat sprayen is het wel van belang de dieren in een andere ruimte te zetten. En na de behandeling de ruimte goed te ventileren. Let ook op je eigen gezondheid en draag een masker/doekje. Herhaal dit zo vaak als aangegeven staat op de flacon voor een periode van minimaal 2 maanden. Want dan doorbreek je de cyclus volledig. Laat er geen dag tussen vallen. Wees liever te snel en te vroeg als te laat.

Waarom niet een natuurlijke spray?

Omdat bij een echte plaag, een natuurlijke spray te weinig doet. Of je zou het ’s ochtends, ’s middags en ’s avonds moeten toepassen. Daar de etherische olieën vluchtig zijn. En de diatomeeënaarde eerst moet inwerken. Dus dan zou je elke dag minimaal 2 keer ook moeten stofzuigen. Pas wel op met de sprays, over het algemeen zitten daar pyrethrinen in. Dit komt van de dalmatische chrysant af. Langdurige bloodstelling aan de gedroogde bloemen kan al een allergie geven. Laat staan dan de werkende stoffen geïsoleerd zijn of synthetisch nagemaakt.

En de allerbelangrijkste remedie tegen (spirituele) parasieten:

Zorg voor gezonde, gelukkige dieren zodat ook het immuunsysteem sterk is. Waardoor de spirituele betekenis van parasieten geen betekenis heeft voor jullie!

Let op:

in kleine hoeveelheden zijn de azijn en genoemde etherische oliën niet giftig voor katten. Mits je de échte etherische oliën gebruikt en geen synthetische of parfums! Daarbij zeggende is het wel giftig ook voor de mens om bijvoorbeeld zo’n heel flesje met etherische oliën op te drinken. Dat komt doordat etherische oliën enorm krachtig zijn. Net als dat een hele liter azijn voor jou niet goed is, maar onverdund wel gezond kan zijn. Wees zuinig met het gebruik.

Heb jij een dier met fysieke, mentale, emotionele, energetische en/of spirituele klachten? Zou je graag mijn visie en natuurlijke oplossingen willen na gaan? Vraag hier dan een natuurgeneeskundig consult aan!

1 reactie op “De spirituele betekenis van parasieten”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *