alternatieve geneeswijzen voor katten

De hooggevoelige kat

In deze blog gaan we het hebben over de hooggevoelige kat zoals ik ze zie. Katten zijn in mensenogen vaak hele gevoelige wezens. En dan hebben we het vooral over de kieskeurigheid van kattenbak en eten. Maar ook de connectie naar mensen en de manier waarop ze leven. Met veel stellingen ben ik het niet eens. En hedendaagse onderzoek wijst ook uit dat het anders is als dat sommigen nu nog denken.

De hooggevoelige kat en de kattenbak

Dat een kat ‘gevoelig’ of kieskeurig is voor de kattenbak is iets wat velen al weten. Vaak doen ze het op de meest vreemde plekken in de ogen van hun mens. Laten we eerst eens kijken hoe zij hun geurtjes gebruik: Een kat plast en poept graag op een plek aan de rand van hun territorium. Daar waar andere dieren en mensen hoogst waarschijnlijk langs komen. Dit heeft te maken met het feit dat andere dieren dan kunnen ruiken in welk territorium zij komen. Een kattenbak dus ergens in een klein kamertje verstoppen heeft dus letterlijk geen nut. En omdat een territorium niet maar 1 kamer is, is 1 kattenbak ook niet voldoende.

De gelijkenis tussen mens en kat

Daarbij vinden wij het zelf ook prettig om op een schoon toilet te zitten. Waarvan bijvoorbeeld de schone deksel dicht kan, je nog je handen kunt wassen. En sommige mensen prefereren zelfs een spiegel in de buurt. Katten vinden een schone wc ook heel fijn. Sommigen willen hun pootjes kunnen afvegen. En anderen willen niet zichzelf maar de omgeving zien. Ieder zo zijn eigen wens, geen mens is gelijk, geen kat is gelijk. Een hooggevoelige kat die bijvoorbeeld een lichamelijke gevoeligheid heeft voor geur: Kan een geurende kattenbak onwijs smerig vinden. Zoals sommige hooggevoelige mensen ook bijna kunnen overgeven van een toilet spray. Ook de korrels aan de pootjes kunnen voor hooggevoelige katten zelfs pijnlijk zijn.

Kortom

Waar een kat voor de mens die precies hetzelfde is al kieskeurig lijkt. Daar is een hooggevoelige kat die op lichamelijk niveau hoogsensitief is: nog ‘erger’.

Het territorium van de hooggevoelige kat

Katten zien hun huis en hun mensen als een onderdeel van hun leven. Hetzelfde zoals wij onze katten tegenwoordig onderdeel van ons gezin bestempelen. En wij ook ons huis als onderdeel van ons leven benutten en symboliseren. Katten hebben graag een thuis basis waar zij zich lekker kunnen terug trekken. Maar een hooggevoelige kat heeft hier veel meer behoefte aan. Want als een kat bijvoorbeeld mentaal hooggevoelig is: Dan is visite zeer heftig. Al die nieuwe, vreemde en onwelkome mensen in hun huis. Het zou hetzelfde zijn als jouw partner of kind visite uitnodigt waar je niks mee hebt. Dat is vermoeiend, overprikkelend en zeer vervelend. Een eigen plekje in dezelfde ruimte zal dan niet genoeg zijn. Geef dan liever een plekje ergens op een kamer weg van de visite.

De baken van het huis

Het territorium hoort een oase van rust te zijn. Een echte thuis. Net als voor de hooggevoelige mens: Een veilige haven waar je helemaal jezelf kunt zijn. En een tempel voor je eigen intuïtie, spiritualiteit, sensualiteit plus creativiteit. De enigste plek op aarde waar je je even kan terug trekken. Waar je chagrijnig mag zijn van alle prikkels. Maar ook in alle veiligheid uitbundig mag zijn als je je even écht lekker in je vel voelt zitten. Je weet dat dit voor zowel jou als jouw kat geldt toch?

De de sensualiteit van een kat

Wat is sensualiteit eigenlijk? Volgens encyclo.nl: “De pure dierlijke of lichamelijke kant van het menselijke karakter; de gevoelens en behoeften van het fysieke lichaam.” Katten worden ook al eeuwen bestempelt als sensueel. Vaak wordt het verward met seksualiteit. Daar seksualiteit ook zeer puur, dierlijk en lichamelijk is/kan zijn. Maar ook een behoefte is van het fysieke lichaam. Toch zie ik sensualiteit tegenwoordig ook als een gevoeligheid. Een behoefte van het lichaam om ook te kunnen rusten en ontladen. Of het gevoel even alle aandacht aan jezelf te moeten besteden om weer even bij jezelf te komen. Katten zijn net zo. De prikkelgevoelige kat zelfs nog meer.

Kenmerken van hooggevoeligheid bij katten

Hooggevoeligheid bij katten kan zich lichamelijk, mentaal, emotioneel, energetisch en spiritueel uiten. Zo kan er een sensorische hooggevoeligheid zijn voor bijvoorbeeld geluid, licht, smaak en geur. Een ander lichamelijke gevoeligheid kan een gevoeligheid zijn voor schoonmaakmiddelen. Zoals waar de vloer mee wordt gedweild, de geuren die men in huis sprayt. (Voor geuren vooral synthetische is een kat sowieso al gevoelig! Zelfs natuurlijke geuren kunnen giftig zijn, let hier heel goed mee op.) Mentale gevoeligheid kan zich uiten in niet om kunnen gaan met bepaald gedrag van anderen. Emotionele hooggevoeligheid kun je terugzien als je op vakantie gaat of weg bent geweest. Maar ook in de hechte band die je hebt met jouw hooggevoelige kat. Deze is hechter en dieper als met andere katten. Zelfs hechter en dieper als met de meeste mensen.

De meesters van transmutatie: katten

Waarom lagen katten altijd op die grote beeldbuizen? Omdat daar een bepaalde straling vanaf komt. En katten zijn ware transformaten van energie. Daarom zie je katten ook zo vaak op plekken waar je zelf niet graag bent. Zoals een zolder of kelder waar de energie ‘doods’ aanvoelt. Dat komt omdat deze gestagneerd is. Maar katten zijn ware meesters om deze gestagneerde energieën om te buigen. Het is bijna alsof ze zichzelf kunnen ontladen en opladen met deze energieën. Een hooggevoelige kat zal hier nog duidelijker in kunnen helpen. En bij de minste geringste stagnatie al in beweging komen. Een bevestiging hiervan is als je bijvoorbeeld met huiswerk vastloopt. Dan is een kat als eerste erbij. Maar hooggevoelige katten kunnen ook energetisch juist zoveel aanvoelen dat het hun overprikkelt. Stel je komt met een energie thuis die je meeneemt van je werk: Dan zou het zomaar kunnen zijn, dat jouw kat bij jou wegloopt. Terwijl ze normaal juist naar je toe rent.

Paranormale vermogen van katten

Je hoort het wel vaker: “Volgens mij ziet mijn kat spoken.” Sommigen vinden het eng, de anderen denken dat het maar een beetje ‘dom kijken’ is. Vaak is het ook wat sceptici denken: Gewoon een klein mugje die aan de buitenkant van de raam zit. Want waar wij dat niet meer kunnen zien met onze mensenogen. Daar kan een kat heel goed in het donker kijken. Maar wat nou als een kat naar een bepaalde plek kijkt, waar echt helemaal niks zit? Misschien hoort jouw kat elektriciteit stromen door de muur. Oké en wat is dat nou ook echt niet kan? Tja, katten zijn ware meesters van energie. Dus als zij gestagneerde energieën kunnen waarnemen, waarom dan ook geen andere energieën? Vooral als jouw kat ineens van zich af blaast naar 1 plek. Of als jij zelf ook een aanwezigheid voelt. Ook kan het zijn dat jouw kat angstig weg loopt ervan. Niet elke (hooggevoelige) kat is een ware meester in het transformeren van elke energie. Zoals bij hooggevoelige mensen paranormale gaven heel normaal is. Is dat ook bij hooggevoelige katten zo. Dit is een voorbeeld van een spirituele hooggevoeligheid.

Hoe kan jij jouw hooggevoelige kat helpen?

Hooggevoelige dieren in het algemeen maar vooral katten hebben echt een eigen plek nodig. Een plek waar ook hun dieren huisgenootjes hun niet storen. Soms betekent dat, dat je voor 2 katten wel 5 plekken moet hebben. Zodat de ene in de ene kamer is, en de ander in een andere kamer verblijft. Je kent het als hooggevoelig mens vast wel. Want ook wij hebben soms echt tijd nodig voor onszelf los van andere mensen. Daarmee bedoel ik ook zeker partner, kind, ouder, zus/broer, vriend, hele goede collega, etc. Het mooie is dat je dus heel goed jouw kat kan vergelijken met jezelf als jij ook hooggevoelig bent! Ik neem aan dat je dat tussendoor best vaak hebt kunnen lezen. Dus verplaats jezelf wat vaker in de pootjes van je kat.

Wist je trouwens?

Dat uit onderzoek is gebleken dat katten ook hun lichaamstaal, gedrag en dergelijken aanpassen. Om een betere band te vormen met jou? Zoals mensen dus ook hun lichaamstaal, gedrag, stem, enz. aanpast. Om een betere band te vormen met hun dier. Waar een hond vooral het gezin als roedel ziet, probeert een kat dus ook mee te doen als gezinslid. Hoe gaaf is dat? En nee ik ben geen kattenmens, hondenmens of een specifiek diersoort mens. Ik ben een dierenmens 😉

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *