Wat kunnen we van dieren leren in deze tijd?

Ik kom er telkens maar niet aan toe om mijn geschreven teksten over corona naar buiten te brengen. Ik wil niet nog meer focus erop leggen. Dus toen dacht ik: wat kunnen we van dieren leren? Dat 5D heel simpel is bijvoorbeeld. Zolang jij de eenheid ziet in alles waar jouw menselijk brein misschien dualiteit in ziet, dan zit je in 5D.

De innerlijke puber

Kijk ik kan ook heel rebels kijken naar al die complottheorieën. Ik kan nu al boos worden op een eventuele vaccin die dadelijk misschien wel verplicht wordt. Maar wordt ie ook echt verplicht? Verandert heel mijn leven door die prik? Geen idee. Waarom zou ik dan mijn rebelse puber loslaten? Geen idee alweer. Dus die rebelse puber die gaat weer rustig een boekje zitten lezen want dat vind ik wél van waarde op dit moment.

Het innerlijke kind

Oké mijn hart huilt ook als ik met mijn innerlijke kind naar de wereld kijk en de angst voel van vele mensen. Want waar zijn we in hemels naam mee bezig? Niets hemels in ieder geval. Mijn innerlijke kind mist de magie, de elfjes, waarom hebben we elkaar niet lief? Waarom kijken we niet nog vaker naar onze dieren en geliefden? Ja kind je hebt gelijk! We horen niet in die frustratie te schieten maar we behoren onszelf te verzorgen.

De ziel

En zo kom ik weer heerlijk bij mijn pure ik. Die denkt: Het is prachtig om te zien! De ene groep bevolking wilt dat niemand die prik neemt. De andere groep wilt dat iedereen die prik neemt. Een dualiteit waar eenheid is. Want door man en vrouw met elkaar te laten binden krijg je leven. Dus als beide groepen respect voor elkaar gaan krijgen. Wat wij mensen blijkbaar alleen door revolutie en puberaal gedrag voor elkaar willen boksen. Tja dan is er eenheid.

Wat dieren ons spiegelen

Ondertussen is mijn kat al van mijn schoot gesprongen. Groot gelijk heeft ze! Ze spiegelt eigenlijk heel duidelijk mijn weerstand tegen een tekst over corona. Want waarom zou ik hier iets over schrijven? Omdat het mij gevraagd wordt. Als we nou allemaal eens zoals onze dieren doen: Het staat mij niet aan dus ik ga weg. Zonder dat we dat laconiek of juist heel volwassen vinden. Dat is ook iets wat we kunnen leren van dieren.

Wat ons lichaam ons vertelt

Ik ben heerlijk in mijn 5D wereldje over het algemeen. Zelfs wanneer depressie op de loer ligt en met 1 seconde mij van de wolken uit de 5de hemel af haalt. Dan weet ik dat er iets is aan mijn menselijke ‘zijn’ waardoor ik separatie voel en de eenheid niet meer zie. Dat is ofwel mijn innerlijke kind die beschermt dient te worden. Of mijn innerlijke puber die gehoord dient te worden en perspectieven dient te krijgen. Zodat mijn volwassen ik zoals een dier weer kan zien hoe mooi deze wereld is.

Wat dieren ons leren: aanpassingsvermogen

Want dat is wat we met z’n allen vergeten. Jouw leven gaat door met prik of zonder prik. Ook gaat jouw leven door met 5G of zonder 5G. En zelfs als je niet in 5D zit gaat jouw leven door. Totdat je ooit dood gaat. Of dat nu komt door corona, kanker, of heerlijk in je slaap… Tja dat hebben we allemaal niet voor het zeggen. Maar dat is wel wat jouw ziel heeft gekozen.

Komt ie weer: schaduwwerk

Dat vergeten we ook hè? Vooral in de new age/spirituele netwerken. Iedereen focust zich maar op het licht dat iedereen de schaduw vergeet. Gelukkig las ik er net nog een stuk over dat er nog meer mensen zijn die zo denken, joepie! Maar het is gewoon zoals het is. Zolang wij als mens zijnde niet kunnen accepteren dat onze ziel hier WILT zijn. Dat het leven geen ‘oepsie’ is. En dat ziekte en dood erbij horen. Dan ga je separatie voelen in ziekte en angst.

Hoe vind je eenheid?

Hoe moet je dat doen dan? Die eenheid voelen? Kijk naar je hond, kijk naar je kat en de dieren in de natuur. Maken zij zich druk om die coronavirus? Nee. Gebeuren er verschrikkelijke dingen met hen door 5G ze worden verdrongen en over het algemeen passen zij zich weer aan. Keur ik dat goed? Nee, absoluut niet. Maar ook ik ben er schuldig aan want ik gebruik internet. En daarmee doe ik over het algemeen goede dingen. Zoals de lessen van dieren naar buiten brengen. Want dat is ook het enigste wat zij zien. Ben jij goed of ben jij slecht?

Even bot realistisch…

Dus even een realistische vraag hè, als je zo tegen 5G bent, ga je die computer en heel het internet uit je leven bannen? Gebruik je het dan alleen nog in de bieb? En als die vaccin komt ga je dan emigreren? Naar een plek waar je dat allemaal niet hoeft en nog meer ziektes rondwaren. De meesten niet. En dat is prima. Het is ook prima als je het wel doet.

Wat dieren ons leren met blikken

De essentie ligt namelijk helemaal niet bij alles waar we tegenaan schoppen. Het probleem wat we ervaren, de angst, de rebelse puber… Dat heeft alleen maar te maken met de schaduwen die binnen in jouzelf zitten. Je wilt niet dat er iemand macht heeft over jou of over het land. Dat snap ik, geloof me. Maar is dit schoppen wat je wilt? Ga je ermee bereiken wat je wilt? Dit zijn de blikken die onze dieren naar ons opzetten als we even zo’n ‘momentje’ hebben.

Wat doen dieren anders als ons?

En dan wordt het duidelijk. We kunnen niks of we willen niet de prijs betalen voor dat gene wat wel degelijk iets ertegen zou doen. Dus we slikken het maar en gaan door. Niet dat die rebelse puber rustiger is geworden. En het innerlijke kind huilt ook nog steeds. De dieren gaan wel door.

Totdat we eens heel diep in onszelf op zoek gaan. En een meditatie, gesprekje of iets dergelijks hebben in de trant van: “Waarom voel ik me zo? Omdat ik vrijheid wil. Oké, maar wat is vrijheid? Een gevoel. En kan ik dat gevoel hier creëren?” Je kijkt nog een keer naar de dieren om je heen. En je ziet hoe vrij zij zich voelen in een huis die voor hun in de natuur een gevangenis zou lijken. Ineens is alles glashelder.

Vrijheid is een gevoel het is geen vast gegeven

Vrijheid en eenheid zijn een gevoel. En het ligt er maar aan hoe jij ernaar kijkt. Kun je die puber in jezelf verenigen met de zakelijke ego? Zonder er kwaad over te denken en te spreken? De vader die veiligheid wilt voor zijn kind en daarom kiest voor een prik. Terwijl de puber de hele slaapkamer verbouwt omdat hij zelf recht van spreken wilt. Hebben ze niet allebei gelijk? En kun je dat bange kind die verdriet heeft vanwege het internet voor de dieren niet juist happy maken? Dat we ook met het internet juist kunnen helpen zodat ook dieren weer geholpen worden?

Balanceren

Het leven is nooit rechtdoor, het is nooit zwart/wit, je dient altijd balans te vinden in elk facet van het leven. En wanneer je weer een nieuwe level voltooid hebt van het leven, dien je weer opnieuw balans te vinden. Dat is zo mooi aan dit leven. Je komt steeds dieper, je gaat steeds verder. Het is niet alleen licht, want met alleen licht zie je geen diepte en geen schaduw. Juist die schaduwen maken een roos rood en fluweel van structuur voor het oog.

Dieren leren ons dat het niet persoonlijk is wat we ervaren

Wanneer je geen trauma, depressie, angst o.i.d. hebt gekend kun je nog zo’n blij ei zijn. Maar je weet dan nooit wat intens geluk is bij het zien van een vlinder na een donkere winter. Dat is zo intens daar kom je niet zonder het duister. Het is niet persoonlijk dat laten dieren ons ook weten. Het leven plaagt jou niet, sommige lessen zijn inderdaad wel heel lelijk verpakt. Maar als je die kado’s niet uitpakt… en je blijft naar die lelijke verpakking kijken. Dan is dat zonde van je tijd! En ben je een prachtige kern kwijt ter waarde van een ruwe diamant.

Wat we van dieren leren? Dat we zelf dieren, dus natuur zijn.

Dieren leren ons niet op te geven. Maar dieren leren ons vrijheid te creëren voor onszelf. Eenheid te zien omdat we gewoonweg allemaal natuur zijn. Door te gaan voor jezelf. Want als we heel eerlijk zijn: Jij bent de enigste ie overblijft als alles om jou heen wegvalt. En in deze harde waarheid zit de mooiste les. Je hebt niets en niemand nodig.

Eeuwenoude wijsheid

Zoals de shaolin monniken zeggen: je bent pas vrij als je genoeg hebt aan jezelf. Jij zonder anderen, zonder dieren, zonder muziek, zonder schrift, kleur, etc. Gelukkig hoeven we niet zover te gaan. Maar toch zou die discipline niet misstaan in ons huidige maatschappij.

Wil jij weten wat jouw dier jou te vertellen heeft? Wat jouw dier jou kan leren? En hoe hij of zij jou spiegelt? Vraag dan hier een reading aan!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *