Trauma bij dieren

Trauma bij dieren wordt eigenlijk niet anders ervaren als bij mensen. De verschillen zal ik duidelijk maken in de tekst met voorbeelden of uitleg. En het voornaamste verschil tussen hooggevoelige dieren en niet hooggevoelige dieren is: Hooggevoelige dieren beleven de wereld intenser, op meerdere vlakken en kunnen daarom sneller een trauma oplopen. Daarbij komt dat door overprikkeling de trauma soms moeilijker verwerkt wordt. Zoals in het laatste stukje tekst te lezen is, is de natuur daarom enorm belangrijk!

Lichamelijke trauma

Lichamelijk trauma is letsel van buitenaf. Dit kan lichamelijk zijn zoals dat er een huidtrauma kan zijn bij een val waardoor er allemaal steentjes van de grond in de geschaafde huid terecht zijn gekomen. Maar het kan ook een lichamelijk trauma zijn wat opzettelijk is toegediend zoals bij fysieke mishandeling.

Geestelijke trauma bij dieren

Mentale trauma kom je tegen bij bijvoorbeeld narcistisch misbruik zowel bij dieren als mensen. Ook honden en katten of andere dieren hebben last van narcistisch misbruik. Omdat ook zij zich dienen te schikken naar de narcist. De ene keer zouden ze hetzelfde goed doen, als waar ze de vorige keer van bestraft werden. Geestelijke mishandeling is bij dieren dus ook mogelijk helaas. En dat zorgt voor geestelijke trauma bij dieren.

Emotionele trauma bij dieren

Emotionele trauma lijkt bij dieren moeilijker voor te stellen. Dat komt omdat wij uitgaan van emoties i.p.v. gevoelens. Emoties zijn de uitingen van gevoelens. Het begint altijd eerst met een gevoel. Als iemand zijn of haar teleurstelling op jou projecteert voel je je eerst gewoon slecht. Want je hebt iets niet goed gedaan. Daarna wordt er zo op in gepraat dat je jezelf naar beneden begint te halen. Je komt dan in een negatieve spiraal terecht. En wanneer wij gedachten erbij brengen als: “Ik doe het inderdaad nooit goed.” En, “ik heb anderen pijn gedaan.” Dan wordt het een emotie, namelijk ‘schuldgevoel’. Dieren kunnen daarom degelijk wel emotioneel getraumatiseerd worden. Het zal alleen psychologisch gezien niet zo ver ontwikkelen zoals bij mensen wel het geval is. Wat daar zo mooi aan is, is dat dieren daarom wel sneller kunnen verwerken.

Alles is frequentie – de wet van resonantie

Alle gebeurtenissen die hierboven als voorbeelden worden gegeven zijn ook energetisch. Elke plaats, persoon, gedachte, dier, orgaan, et cetera heeft zijn of haar eigen energie. En met energie bedoel ik voornamelijk dat alles een eigen frequentie heeft. Zoals ook water bewezen frequentie kan overnemen in de atomen. Zo kan elk atoom dat. Nu alles wat we kunnen zien, inademen, aanraken, enzovoorts opgebouwd is uit atomen geldt resonantie voor alles. Resonantie is de universele wet. Hoe langer iets in je leven is of je ergens mee in aanraking komt, hoe meer je ervan overneemt. En dat geldt dus voor alle atomen. Ook voor die atomen waar een huis of materialistisch ding uit is opgebouwd.

Energetische trauma bij dieren

Wanneer een gebeurtenis heel heftig is, is de frequentie dat ook. Als een dier of humaan dier het niet kan verwerken, blijft deze frequentie in het lichaam, magnetisch veld en bewustzijn ronddwalen. Vanaf hier wordt het ook spiritueel.

Spirituele trauma bij dieren

Dit is net ietsje anders. Uiteraard heeft het te maken met de wereld die we niet kunnen zien. Zoals we ook trillingen denken niet te kunnen zien. Maar juist door trilling van zonlicht kun jij alle kleuren en vormen zien. Trilling zorgt er ook voor dat je tonen hoort. Het wordt dus pas spiritueel als het vanuit het bewustzijn ook naar de innerlijke ik gaat. Dat zelfs de intuïtie ontregeld raakt bijvoorbeeld. Ook al is dit net zo psychologisch als spiritueel en daarom ook weer emotioneel. Waaraan je dus kunt zien dat een trauma over het algemeen op meerdere vlakken van het wezen wordt beleefd.

Karma – rootwork – spiritueel trauma door de baarmoederwand

Spirituele trauma kan ook op foetussen worden overgedragen. Ik heb dit zelf meegemaakt met Moon. Zij zat nog in de buik van Jade en ik was zo blij met haar. Voor mij was dit echt een karmische oplossing. Helaas mocht ik Moon niet houden en was er dus al van begin af aan de intentie dat ze weg moest. Dit was een spiritueel trauma voor een nog ongeboren kitten waardoor ze tot en met haar 3de levensjaar ‘monster’ werd genoemd.

Ze was zo goed als onhandelbaar, en alles in mij wilde haar behouden. Ik heb daar de kans voor gekregen en heb deze ook met beide armen aangepakt. Sinds ik haar verteld heb dat ze nooit meer weg gaat, dat ik haar altijd zal beschermen en haar nooit zal opgeven is ze gigantisch verandert. Ze knuffelt, we hebben nu echt een hechte band. En ze is zo veel rustiger.

Trauma tussen relaties

Ik heb mij enorm schuldig gevoelt. Ook al wist ik dat ik in die situatie niet goed kon nadenken. Maar ook mijn schuldgevoel had weer een spiritueel trauma kunnen worden tussen ons. Want de verbinding die mens en dier heeft met andere zielen is net zo energetisch. Maar ook een gevoel dus zowel spiritueel als emotioneel. Als ik dit mezelf niet had vergeven, zou dit letterlijk tussen ons in kunnen komen staan.

Onverwerkte trauma bij dieren dat zich in het lichaam manifesteert

Een trauma dat niet wordt verwerkt, wordt op een gegeven moment als vanzelf lichamelijk. Wanneer er enorm veel stress ervoeren wordt, reageert het lichaam hierop. Hetzelfde geldt voor stressvolle gevoelens. Zoals verdriet, onmacht, woede, liefdesverdriet, rouw, en ga zo maar door. Al deze emoties die vanuit gevoelens komen hebben direct effect op het lichaam. Want het wordt allemaal ervaren door het lichaam als stress. Ongeacht of deze stress nu lichamelijk, mentaal, gevoelsmatig, energetisch of spiritueel is.

Acceptatie van wat is geweest

Natuurlijk heeft mens en dier deze gevoelens nodig om te verwerken wat er is gebeurt. En dat is prima, dat is zelfs perfect. Alleen daarna moet geaccepteerd worden wat er is gebeurt. En dat is precies datgene waar dieren over het algemeen beter in zijn als mensen. Toch is dat niet vanzelfsprekend. Vooral als dieren in een gedomesticeerde of erbarmelijke omstandigheden leven. Gelukkig leven dieren meer in het heden waardoor ze het verleden beter kunnen accepteren. Want je kunt het niet, niet accepteren als je nu leeft. Alleen als je jezelf in het verleden vast houdt, houdt je ook vast aan het trauma.

De kern – 0 punt energie – eerste stap naar geluk

Trauma’s dienen verwerkt te worden. De natuur kan helpen om te helen. Om de rust te hervinden en veilig te voelen. En vervolgens helemaal terug te gaan naar de 0 punt energie. “Back to square.” Terug naar de natuur, naar de basis, naar de kern van het wezen. Dit geldt voor hond, kat, konijn, slang, paard of vogel en zelfs voor jou. 0 Punt energie is de basis van wat en wie we zijn voor zowel dier als mens. Vanuit dit fundament kunnen dieren en mensen ook weer opbouwen naar een vol leven. Een leven vol gezelligheid, genieten, hechte banden, spelen, liefhebben, enzovoorts.

De natuur heelt trauma bij dieren

De natuur wordt gezien als de eerste medicijn. Bijvoorbeeld voor burn-out, depressie maar ook voor trauma bij dieren en mensen. De natuur helpt de spirituele trauma en energetische blauwdruk van het trauma te helen. Daarna komt het emotionele stuk wat wordt geheeld. Door de rust en geborgenheid. Welke alle wezens van moeder aarde kunnen vinden in de natuur. Daarna heelt het mentale aspect. Want als bewoners van moeder aarde, zijn we een met deze planeet en met elkaar. Maar die eenheid bereik je alleen door diep in jezelf de kern te vinden. En als het lukt om te gaan genieten van de frisse wind, de zon en de andere kleine dingen. Dan heelt ook het lichamelijke aspect.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *